torstai 4. joulukuuta 2008

Päättelykeiju kävi kylässä


Pääteltyä tuli naisten saapassukat Seiskaveikasta 3,5 mm:n puikoilla, tumman ruskeata ja harmaata. Ihan peruskamaa, näitä vaan tuttavat kyselee aika ahkerasti. Seuraavana ihan perussukat Hjertegarn bamboo sock- langasta. Nämä ovat olleet sellainen "seminaari- ja reissuneule" ohutta lankaa ja 2,5 mm:n Knitpicksit. Toinen sukka valmistui Piknik-risteilyllä Turun ja Maarianhaminan välillä, toinen oli matkatyönä viime viikonlopun Tallinnan- oopperareissulla.

Seuraavat kahdet sukat ovat pääasiassa Red Heart Sport Socks- lankaa, alemmat Pomatomukset matkaavat Keski- Suomeen erään kivan nuoren naisen jalkoja lämmittämään. Nuo ylemmät, pikkuiset sukat saa yksi pikkuinen Turkulaistyttö. Niihin ei tuota kirjavaa lankaa riittänyt ihan loppuun asti, loppu on Katian ohutta sukkalankaa. Vähän näyttää, niin kuin niissä olisi terävahvistus kun tuo kärkiosa on tuommoinen tummempi.



Tilasin elokuussa joulupukkia varten Angel Yarnsilta Regia Silkiä, valkoista ja savunsinistä 100 g kumpaakin ja mustaa 200g. Vaaleat tulivat melkein heti, mustia odottelen vieläkin. Alkoi paniikki iskeä, kun on tullut luvatuksi sukat mustasta Regia Silkistä, yritin sitä sitten haeskella paikallisista lankakaupoista huonolla menestyksellä, kunnes viimein eräs lankakauppias kysäisi, että "et Paraisilta ole kysynyt?". No, ei muuta kuin puhelinluetteloa selaamaan ja Paraislaisia käsityöliikkeitä ja sieltähän onni potkaisi. Sain sen 200 g mustaa silkkiä Turkuun
samana iltana kuljetettuna. Todella hyvä ja ystävällinen palvelu kaikin puolin tuolla Britassa. Varmaan tulee jossain vaiheessa piipahdettua ihan myymälässäkin.

Tuo Angel Yarnsin touhu jäi vähän vaivaamaan, sain kyllä syyskuulla ilmoituksen että mustat langat tulevat jälkitoimituksena, kunhan kauppias ne itsellensä saa. Siitä nyt vaan alkaa olla useampi kuukausi aikaa. Tuo musta Regia Silk tuntuu olevan lankaa, jota ainakin minun on vaikeata löytää edes nettikaupoista. Pitäisi varmaan opetella kieltä ja tehdä ristiretki Saksanmaalle, ostaa tehtailijan varastot tyhjiksi ja tulla rekka-autolla kotiin...

tiistai 2. joulukuuta 2008

Olen sentään kerinnyt keriä

Kaiken kiireen ja hulinan keskellä olen sentään varovasti avannut Hepsiltä ostamani kerijälaitteen laatikon, ottanut pari vyyhtiä esiin ja kokeillut vempeleen toimivuutta.Tämmöisiä keriä olen kerinnyt keriä:

Tuon sinisen kerän tekemiseen meni nelisen tuntia; syy ei ollut kerijälaitteen, vaan huolettoman vyyhdinomistajan. Joku oli mitä ilmeisimmin tanssinut sambaa tuo vyyhti varpaissaan, niin hämällä se oli. Mutta lopussa kiitos (kaunis kerä) seisoo!
Mummoni oli sitä mieltä että lankasotkujen selvittely rauhoittaa mieltä ja niinhän se on, pakko on rauhoittua ja keskittyä vain siihen lankaan.

Masiina toimii kuin ihmisen mieli. Kiitos vaan, Hepsi!

Seuraavaksi tähän talouteen odotellaan Päättelykeijun vierailua. Alkaa sohvannurkka olla aika täynnä päättelemättömiä, ja ehkä ihan vähän kesken olevia neuleita. Illalla voisi rauhoittua katsomaan telkkaa ja viimeistelemään töitä.

Olin viime viikonloppuna Tallinnassa, muun ohjelman ohessa ennätin lanka- ja kirjakauppaan. Matkaan tarttui herkullisia liukuvärjättyjä lankoja ja kirjoneulekirjoja. Parin viikon päästä olisi uusi reissu tiedossa. (ja lisää lankaa...)

Pitkästä aikaa


Alkaa tämä elo olla kamalaa, kun lomallakin pukkaa ressi päälle. Pitäisi varmaan hiljentää tahtia. Sain sentään kuvattua ihanan SNYypakettini. Salainen neuleystäväni oli Sari, kiitos ihanasta syksystä! Tällä kertaa paketissa oli 7 veljestä Polkkaa, Regian Softy coloria, joulumuki, joulupyykkipoikia, joulupurkki, kiva joulupukkikoriste ja kynttilä sekä paljastuskortti. Ahneen itsekkäästi aion käyttää kaikki SNY-lahjukset itselle tuleviin neulomuksiin lukuun ottamatta niitä yksiä sukkia, jotka kuriiri-Mies sai. Joulumuki on ollut jo käytössä, siitä on vallan mukava latkia kahvia näin joulukuussa. Langat hypännevät puikoille kunhan selvitän nämä joulupukin tilaustyöt. Joulunpyhinä on hyvää aikaa keskittyä neulomaan vain itselle.