keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Uusia ja vanhempia sukkia

Ensin esittelyssä Syksyn Ravelryvaihdossa Hasbulta saamani Ilun sukkalanka joka muotoutui samassa rytäkässä kotiin kannetun Favorite Socks- kirjan Embossed leaves- sukiksi jo aikaa sitten, päättelykeiju käväisi täällä juuri ennen sukkasatoa ja nyt sain kuvattua. Koivet on omat ja näihin nämä ihanan tuntuiset sukat jäävätkin. Pidän tuosta mallista ja minusta sitä oli kiva neuloa, eivät varmaan jää viimeisiksi Embossed leaveseiksi tässä huushollissa.


Seuraavaksi esittelen ylpeänä samasta vaihdosta saamani Zitron Terkking HandArt- langan, joka muotoutui edelleen samasta kirjasta Waving Lace Sockseiksi. Edelleen kiva malli ja samat porinat kuin tuossa yllä sekä päättelystä että sukkamallista että koivista.

Sitten varhaisempaa tuotantoa, jo pariin kertaan pyykätyt, rakastetut Tofutsies- sukkani. Lanka on peräisin syksyn SNY- kierrokselta jossa parini oli Sari.


Lopuksi jo Hillokellarissa esittelemääni sukkasatoa alkuviikolta:

Alemmat Nalle Marjaretki Lakka -lankaa. Sukat ovat noin kokoa 39, puikkoina oli 2,75 mm Knitpicksit.

Päällä noin kokoa 24 olevat, Lidlin villa-puuvillalangasta 2,5 mm Knitpickseillä veivaamani sukat.

Nämä molemmat etsivät uutta kotia.

perjantai 4. syyskuuta 2009

Hilloa

Punaisella sukkahillolla avattiin tämän sukkasadon säilöntä Hillokellariin. Lankana 7-veljeksen Siwavalikoiman punainen, koko 38. Vaatimaton, mutta mielestäni ihan kiva malli omasta päästä. Puikkoina 3,5 mm Prymin bambut, joista en opi tykkäämään millään.

Kuvattavaa ja blogattavaa olisi, ennen sukkasatoa valmistunutta. Täällä vaan tää kuvaaja on aika laiska ja saamaton. Tuo kuvausalusta on hippasen hankala, röjää täynnä oleva sohvapöytä joka heijastaa kivasti valot ja salamat ja vääristää värejä joko rajusti tai ei juuri ollenkaan. Tuo visuaalinen sommittelu ei oikein ole minun ominta alaani.

Se parin kilon lankapakettikin tuli jo, tässä välillä tosin tulin täydentäneeksi Novitavarastojani 900 grammalla Seiskaveikkaa (vannoin jo että en osta sitä enää omiin varastoihini, vaan kun sulovileeni saa halvalla, niin tulos on tiedetty) ja 200 grammalla aloevera-Nallea, yksi marjaretki Lakka ja yksi oranssi. Tänään sitten kaikessa hiljaisuudessa olen asetellut uusia lankoja kaappiin ja lankavitriiniin (joka muuten on ahdinkoon asti täynnä). Olinkin tässä jo tyytyväinen että varastoihin on tullut tilaa - ei sitten vaan tullut mieleen muutama välihankinta, jotka eivät taas(kaan) mahtuneet mihinkään, vaan leijuvat pakkauspusseissaan pitkin nurkkia.

Sukkasadon aikaan on ryhdistäydyttävä ja tehtävä tilaa varastokaappeihin. Sitten on vietettävä Lapaskuu. Eikä yhtään lisää lankaa!