torstai 24. kesäkuuta 2010

Väliaikatietoja

Viime ja tämän viikon aloitukset ovat aika vähissä:
KYH#13 Sukat pikkumiehelle Lidlin Sirmione- sukkalangasta
KYH#14 Patalappu kirppari-Tennesseestä
KYH#15 Aquila- huivi
KYH#16 Lina sytomyssyksi
Aikaa on enää kolme päivää ja jäljellä kymmenen aloitusta! Mahtaako jotakin jäädä aloittamatta. Tässä vaiheessa Viisas Nainen siirtää tomumajansa landelle ja toivoo kunnon grillaussäitä (silloin meillä ukko kokkaa) - jää enemmän aikaa käsitöille.

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

KYH, toinen viikko

Nyt jäi aloitukset vähän viikonloppuun. Viikolla olen lähinnä virkannut tuota kalalankatiskitättiä ja huivipohjaa. Aloitin sentään KYH #7; villa-allergikolle sukat Sirdar Crofter DK:sta uusilla 3,5 mm KnitProillani. Eilen aloituksiin kirjattiin KYH #8; saippuapussi kalalangasta Ullan ohjeella. Kumma, että jos ohjeessa on 15- säikeistä kalalankaa ja 3 mm:n puikot, oma pussini on merkittävästi pienempi kun kotoa löytyi 3- säikeistä jota veivasin 2,5 mm:n puikoilla (ja loppujen lopuksi hoksasin luoneeni neljä silmukkaa vähemmän kuin ohjeessa. Neuleosuus on valmis, päättely ja nyöri puuttuvat mun pikkusaippuapussistani. Lisäksi aloitin KYH #9; 3mm:n puikoilla Tiiq:n Tähdellisen sytomyssyksi murretun vaaleanpunaisesta WaterWheelin Supersoft Cotton D.K:sta, KYH#10; virkatun pannulapun omalla hyväksi havaitulla mallillani vaaleansinisestä Novitan Tennesseestä 3 mm koukulla (itselle muistiin: aloitusrenkaassa 12 kjs, 1.krs 5 silmukkaa) ja KYH#11; testisukat Novitan virkkauslangasta 1,25 mm puikoilla (12s). Tasaisen vauhdin taulukkoon on matkaa kaksi työtä. - Toisaalta, iltaan on vielä aikaa...

Tuo aloittaminen on vähän hankalaa, kun olen juuri opettelemassa siihen, että edellinen valmiiksi ennen uuden työn aloittamista. Lisäksi nuo kesken olevat isommat tulee otettua esiin vaikka tähän aikaan pitäisi vaan aloittaa uutta. Tehtävää, lankaa ja luultavasti puikkojakin piisaa vaikka pariksi kuukaudeksi päivittäin aloitettavaksi - ja uusia ideoita syttyy tuolla hautomossa koko ajan.

Sen verran iltaeedittiä, että kymppi valmistui ja sen kaveri KYH#12 on meneillään.
Samoin testisukat valmistuivat, jopa lopputyöt. Tästä olen ylpeä, vaikkakaan kuva ei ole mitenkään mairitteleva. Ensiviikolla kelpaa olla katu-uskottava kirjanpitäjä, kun laitan nämä korviini roikkumaan....

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Ensimmäinen KYH-viikko


Ensimmäisellä viikolla oli kuusi päivää;
KYH#1: Huivi skotlantilaisella virkkauksella, tästä kerroinkin jo edellisessä postauksessa, tänään sain kuvattua. Ja kuten arvata saattaa, työ on kesken- kukaties kuinka kauan. Tänään edistin sitä tarmokkaasti virkkaamalla koko matkan Jämsästä Turkuun. Nykyään täytyy matkakäsityötkin olla sävy sävyyn auton kanssa - mustaa virkkausta mustassa autossa ja ai että, kuinka pehmeästi mua tuotiin kotiin!

KYH#2: Ava Colemanin Knit a Lace Bookmark. Edellisessä postauksessa oli juttua tästäkin, tämä on pingotusta, päättelyä ja hapsuja vailla. Tätä neuloessani totesin, että ilman kaaviota ei yhtään tämän suurempaa työtä! Tuo luetun ymmärtäminen on aika sillälailla hakusessaan.

KYH#3: Himppu mummun patalappu Harmaan villasukan blogista, tästä ei ole kuvaa, mutta olen aloittanut!

KYH#4: Eloomanator's Diagonal Knit Dishcloth. Lankana haaleanvihreä Water Wheel Supersoft Cotton 40 g, puikot 3 mm. tämä valmistui ja jäi tarkoituksella Jämsään - en ole löytänyt sieltä mielestäni tarpeeksi rättejä. Työn valmistuttua hoksasin että minulla oli ohjetta tiukempi neuletiheys, enkä tajunnut tuota ainaoikein - reunusta leventää. Nyt tuo keskiosa vähän pussittaa, mutta eiköhän se tasaannu käytössä. Imukyky tuntui olevan kohdillaan heti valmistuttua ja lankaa oli mukava neuloa, se ei kovin helposti halkeillut.

KYH#5: Chinese Wawes dishcloth samoista aineksista kuin edellinen, ja koki saman kohtalon jäädä Jämsään. Tein rätin ohjeesta poiketen alakulmasta aloittaen, koska en tykkää neuloa neliöitä pitkän sivun mukaisesti - niistä ei ikinä tule oikein neliöitä. Suurella mielenkiinnolla otin ohjeen - ja luettuani sen kerran, totesin että ei nää oo Kiinalaisia aaltoja ollenkaan, näin tehdään sukkaan vahvistettu kantapää! Mallineuleesta tuli paksu pinta ja imukykyä tällä on varmasti vaikka toisille jakaa.

KYH#6 pomppaa puikoille kun saan tämän postauksen valmiiksi. Aion varoituksista huolimatta tehdä Kiinalaisia aaltoja paksusta kalastajalangasta tiskirätillisen verran. Ihan uutena ei imukykyä varmaan kovin kaksisesti ole, mutta josko tilanne muuttuisi muutaman jytyytyspesun jälkeen - hankaustehoa sen sijaan saattaa olla vaikka millä mitalla!

Ensi viikon suunnitelmista sen verran että olen luvannut neuloa sukat siihen Utsjoki- keräykseen ja sitten on yhdet seiskaveikkasukat työkaverille. Lisänä tätä tiskirättikamaa ja sitten muutamia patalappuja virkaten.

torstai 3. kesäkuuta 2010

Tiskirätin koekuvaus

Petal dishcloth, Marks & Kattens Avanti Cotton 13 g, puikot 3 mm. Tuli vähän pieni minun makuuni, mutta eiköhän sille käyttöä löydy. Tämä jää omaan käyttöön, sillä ainakin kaksi sakaroista on väärän kokoisia. Tämä ei kuulu KYHhiin, sillä ensimmäinen kahdestoistaosa on tehty toukokuussa.

Tasaisen vauhdin taulukon mukaan kaksi KYH- työtä on aloitettu. Ensimmäinen on huivi skotlantilaisella virkkauksella Tintin luomukset -blogin innoittamana. Lankana Novitan virkkauslanka ja koukku kokoa 7 (joku iankaikkisen vanha perintökoukku, luultavasti mummun peruja).
Toisena aloitin Ava Colemanin Knit a Lace Bookmarkin, senkin Novitan virkkauslangasta, muistaakseni 1,5 mm puikoilla. Jospas joku kuvaisi ne keskeneräisetkin päivänvalossa ja laittaisi kuvat tänne.

Kävin tänään Jämsän Kivipankilla ihastelemassa Vuoden huovuttajan 2010, Leena Sipilän töitä. Jos on mahdollista käväistä ja huopa tekstiilinä yhtään herättää kiinnostusta, niin tuo näyttely kyllä kannattaa käydä katsomassa. Näyttely on avoinna 24.6.asti. Sisäänpääsymaksu oli huimat kolme euroa ja viitosella sai kausikortin Jämsän kulttuuritoimen näyttelyihin täksi vuodeksi. Uhrasin sen vitosen - jo seuraavalla käynnillä alkaa kertyä säästöä...