torstai 4. joulukuuta 2008

Päättelykeiju kävi kylässä


Pääteltyä tuli naisten saapassukat Seiskaveikasta 3,5 mm:n puikoilla, tumman ruskeata ja harmaata. Ihan peruskamaa, näitä vaan tuttavat kyselee aika ahkerasti. Seuraavana ihan perussukat Hjertegarn bamboo sock- langasta. Nämä ovat olleet sellainen "seminaari- ja reissuneule" ohutta lankaa ja 2,5 mm:n Knitpicksit. Toinen sukka valmistui Piknik-risteilyllä Turun ja Maarianhaminan välillä, toinen oli matkatyönä viime viikonlopun Tallinnan- oopperareissulla.

Seuraavat kahdet sukat ovat pääasiassa Red Heart Sport Socks- lankaa, alemmat Pomatomukset matkaavat Keski- Suomeen erään kivan nuoren naisen jalkoja lämmittämään. Nuo ylemmät, pikkuiset sukat saa yksi pikkuinen Turkulaistyttö. Niihin ei tuota kirjavaa lankaa riittänyt ihan loppuun asti, loppu on Katian ohutta sukkalankaa. Vähän näyttää, niin kuin niissä olisi terävahvistus kun tuo kärkiosa on tuommoinen tummempi.



Tilasin elokuussa joulupukkia varten Angel Yarnsilta Regia Silkiä, valkoista ja savunsinistä 100 g kumpaakin ja mustaa 200g. Vaaleat tulivat melkein heti, mustia odottelen vieläkin. Alkoi paniikki iskeä, kun on tullut luvatuksi sukat mustasta Regia Silkistä, yritin sitä sitten haeskella paikallisista lankakaupoista huonolla menestyksellä, kunnes viimein eräs lankakauppias kysäisi, että "et Paraisilta ole kysynyt?". No, ei muuta kuin puhelinluetteloa selaamaan ja Paraislaisia käsityöliikkeitä ja sieltähän onni potkaisi. Sain sen 200 g mustaa silkkiä Turkuun
samana iltana kuljetettuna. Todella hyvä ja ystävällinen palvelu kaikin puolin tuolla Britassa. Varmaan tulee jossain vaiheessa piipahdettua ihan myymälässäkin.

Tuo Angel Yarnsin touhu jäi vähän vaivaamaan, sain kyllä syyskuulla ilmoituksen että mustat langat tulevat jälkitoimituksena, kunhan kauppias ne itsellensä saa. Siitä nyt vaan alkaa olla useampi kuukausi aikaa. Tuo musta Regia Silk tuntuu olevan lankaa, jota ainakin minun on vaikeata löytää edes nettikaupoista. Pitäisi varmaan opetella kieltä ja tehdä ristiretki Saksanmaalle, ostaa tehtailijan varastot tyhjiksi ja tulla rekka-autolla kotiin...

Ei kommentteja: