sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Ensimmäinen KYH-viikko


Ensimmäisellä viikolla oli kuusi päivää;
KYH#1: Huivi skotlantilaisella virkkauksella, tästä kerroinkin jo edellisessä postauksessa, tänään sain kuvattua. Ja kuten arvata saattaa, työ on kesken- kukaties kuinka kauan. Tänään edistin sitä tarmokkaasti virkkaamalla koko matkan Jämsästä Turkuun. Nykyään täytyy matkakäsityötkin olla sävy sävyyn auton kanssa - mustaa virkkausta mustassa autossa ja ai että, kuinka pehmeästi mua tuotiin kotiin!

KYH#2: Ava Colemanin Knit a Lace Bookmark. Edellisessä postauksessa oli juttua tästäkin, tämä on pingotusta, päättelyä ja hapsuja vailla. Tätä neuloessani totesin, että ilman kaaviota ei yhtään tämän suurempaa työtä! Tuo luetun ymmärtäminen on aika sillälailla hakusessaan.

KYH#3: Himppu mummun patalappu Harmaan villasukan blogista, tästä ei ole kuvaa, mutta olen aloittanut!

KYH#4: Eloomanator's Diagonal Knit Dishcloth. Lankana haaleanvihreä Water Wheel Supersoft Cotton 40 g, puikot 3 mm. tämä valmistui ja jäi tarkoituksella Jämsään - en ole löytänyt sieltä mielestäni tarpeeksi rättejä. Työn valmistuttua hoksasin että minulla oli ohjetta tiukempi neuletiheys, enkä tajunnut tuota ainaoikein - reunusta leventää. Nyt tuo keskiosa vähän pussittaa, mutta eiköhän se tasaannu käytössä. Imukyky tuntui olevan kohdillaan heti valmistuttua ja lankaa oli mukava neuloa, se ei kovin helposti halkeillut.

KYH#5: Chinese Wawes dishcloth samoista aineksista kuin edellinen, ja koki saman kohtalon jäädä Jämsään. Tein rätin ohjeesta poiketen alakulmasta aloittaen, koska en tykkää neuloa neliöitä pitkän sivun mukaisesti - niistä ei ikinä tule oikein neliöitä. Suurella mielenkiinnolla otin ohjeen - ja luettuani sen kerran, totesin että ei nää oo Kiinalaisia aaltoja ollenkaan, näin tehdään sukkaan vahvistettu kantapää! Mallineuleesta tuli paksu pinta ja imukykyä tällä on varmasti vaikka toisille jakaa.

KYH#6 pomppaa puikoille kun saan tämän postauksen valmiiksi. Aion varoituksista huolimatta tehdä Kiinalaisia aaltoja paksusta kalastajalangasta tiskirätillisen verran. Ihan uutena ei imukykyä varmaan kovin kaksisesti ole, mutta josko tilanne muuttuisi muutaman jytyytyspesun jälkeen - hankaustehoa sen sijaan saattaa olla vaikka millä mitalla!

Ensi viikon suunnitelmista sen verran että olen luvannut neuloa sukat siihen Utsjoki- keräykseen ja sitten on yhdet seiskaveikkasukat työkaverille. Lisänä tätä tiskirättikamaa ja sitten muutamia patalappuja virkaten.

Ei kommentteja: